capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióUs informam que ja han estat convocats els Premis Ciutat de Manacor 2017, en les categories:

- Premi Ciutat de Manacor de Novel·la Maria Antònia Oliver

- Premi Ciutat de Manacor de Poesia Miquel Àngel Riera

- Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal i Alcover

- Premi Ciutat de Manacor d'Assaig Antoni M. Alcover

 

Podeu consultar-ne les bases a l'enllaç següent:

PREMIS CIUTAT DE MANACOR 2017

El passat divendres dia 10 de febrer inauguràrem l'exposició itinerant sobre la vida i obra d'Antoni M. Alcover a l'IES Porto Cristo. Llucia Serra acudí al centre per guiar-ne la visita als alumnes de 2n de batxillerat, a les 12 h, i als alumnes de 4t d'ESO, a les 13 h. L'exposició restarà a la biblioteca fins al dia 21 de febrer, per tal que tota la comunitat educativa pugui aprofundir en la figura de Mossèn Alcover i conèixer la Institució.

Porto Cristo

A tall de clausura de la Setmana Alcover 2017, el divendres 3 de febrer férem la segona part de la XIII Marató de rondalles, que va incloure sessions des de les 9 fins a les 21 h. Les sessions del matí estaven dedicades als centres educatius d'infantil i primària (amb els espectacles de Guillem Sansó i del Grup Contarelles). A partir de les 16.30 h, varen començar les sessions del capvespre: els alumnes de l'IES Mossèn Alcover varen representar "En Toni Garriguel·lo"; el Col·lectiu Dones de Llevant va contar "Na Blancaflor"; Toni Truyols i Neus Martorell, acompanyats de la pianista Petra Riera, interpretaren "Una madona que enganà el dimoni"; Xítxeros amb empemta varen contar "En Mirando"; Antoni Riera va contar "Es murterar del rei de França"; el grup Vers endins va contar "N'Espirafocs"; Joan Miquel Artigues va narrar "La fia del Sol i de la Lluna". Per acabar, Espirafocs revival i Torrat i bullit folk band varen contar "Sa sopegada des gegant".

Marató 2017

Marató 3

Marató 2017bMarató rondalless

 

inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444