capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat dijous dia 28 d'abril a les 20 h, es varen presentar a la Institució Alcover els dos volums de Josep M. Llompart. Selecció de pròlegs, de Pilar Arnau i Segarra. Aquesta obra presenta una selecció dels pròlegs més importants de Josep M. Llompart (1925-1993), el prologuista mallorquí més fecund de la història de la literatura catalana i una figura cabdal de la crítica literària, la poesia, la política i la promoció cultural. Hi varen intervenir Maria Antònia Oliver, escriptora i Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Antoni Riera Vives, filòleg i periodista i l'autora d'aquestes edicions, investigadora, professora ed llengua catalana i gestora cultural. 

 

Grup.JPG

El passat dimarts dia 26 d'abril, a les 20 h, es va presentar a la Institució Alcover el llibre En Tià de sa Real. Notes per a l'estudi de la figura i de l'obra de Sebastià Gelabert, de Tomàs Martínez Miró. L'acte va contar també amb la intervenció de Gabriel Barceló Bover, i es va cloure amb una visita guiada a la Institució, a càrrec de M. Magdalena Gelabert. 

ponents.JPG

El passat dimecres dia 20 d'abril, a les 20 h, es va presentar a la Institució Alcover el Sermó de Santa Àgueda predicat l'any 1899 per Mossèn Antoni M. Alcover, una monografia publicada per la Fundació Mn. Bartomeu Oliver amb la col·laboració de la Institució Alcover. La transcripció del sermó va precedit pels estudis previs de Jordi Llabrés i Sans, Joan Miquel Riera i Torres i M. Magdalena Gelabert i Miró. Tots ells es feren càrrec de la presentació, juntament amb Joan Pons i Payeras i Andreu Genovart i Orell. L'acte es va cloure amb una visita guiada a la Institució, a càrrec de M. Magdalena Gelabert.

 

 Presentació.JPG

inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444