capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat dissabte, dia 21 de maig, a les 12 h, l'acte de lliurament dels premis Ciutat de Manacor 2016 es va celebrar al pati de la Institució Pública Antoni M. Alcover. Va presentar-lo l'actor Joan Miquel Artigues, acompanyat dels músics Bartomeu Barceló -a la trompeta- i Ferran Vaquer -al teclat. 

Aquests premis són una iniciativa de l'Ajuntament que premia i promociona projectes acabats d'artistes i escriptors emergents o consolidats.

Consta de les categories següents: d'arts plàstiques,. Els guardonats, a més de la dotació econòmica, també reben un plat de ceràmica fet en els tallers d'APROSCOM: a l'edició d'enguany,el batle de Manacor, Pedro Rosselló, i la delegada de Cultura, Antònia Llodrà, varen ser els responsables de donar-los als premiats.

L'edició d'enguany va comptar amb la presència de M. Antònia Oliver, guardonada amb el premi d'Honor de les Lletres Catalanes aquest 2016, qui va ser obsequiada amb una obra pictòrica feta pels usuaris d'Estel de Llevant, i un ram de flors. Els guanyadors dels premis varen ser: categoria de novel·la M. Antònia Oliver, Rosa Teresa Pagès, amb Negra; de teatre Jaume Vidal i Alcover, Toni Cabré, amb l'obra Silencis; d'assaig Antoni M. Alcover, Joan Mahiques, amb Els morts agraïts; de poesia Miquel Àngel Riera, Raimond Aguiló, per La pols de la calaixera; i el premi d'arts plàstiques va ser per Marta Pujades, per l'obra Vel.

Guanyadors

 

Per a més informació, podeu llegir la notícia publicada per l'Ajuntament de Manacor a l'enllaç següent: http://www.manacor.org/noticies/noticia.ct.html?tIte=els-ciutat-de-manacor-premien-els-treballs-de-rosa-teresa-pages-marta-pujades-joan-mahiques-toni-cabre-i-raimond-aguilo&cIte=74251

 

El passat dijous, dia 19 de maig, la doctora Caterina Valriu va organitzar la vinguda dels alumnes de l'assignatura d'Etnopoètica del Grau de Llengua i Literatura Catalanes de la Universitat de les Illes Balears. Visitaren la Institució Alcover guiats per M. Magdalena Gelabert, que els va mostrar tot el casal, incloent-hi la biblioteca monogràfica. A més a més, els va explicar altres aspectes de la recerca folklorística i de les tasques i funcions de la Institució.

El passat dimecres, dia 18 de maig, es va organitzar a la Institució Alcover una jornada de portes obertes per participar en la celebració del dia internacional dels museus. A més de les persones que ens visitaren pel seu compte, Xesca Gomila, professora de l'IES Bendinat, va coordinar les visites de dos grups de 4t d'ESO d'aquest institut, a les 10 h i a les 11.30 h. Llucia Serra els va fer una visita guiada a la Institució, explicant-los la vida i l'obra d'Antoni M. Alcover. 

 

Bendinat.jpg

inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444