capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat dissabte, a les 20.45 h, la Fundació Mossèn Bartomeu Oliver i Amengual de Sencelles va presentar el tercer volum de la col·lecció de monografies de la fundació, el Sermó de Santa Àgueda predicat l'any 1899 per mossèn Antoni M. Alcover. L'edició d'aquest treball, que a més de la transcripció del sermó d'Antoni M. Alcover inclou també tres articles de contextualització signats per diversos autors, ha estat conjunta entre la fundació Mossèn Bartomeu Oliver i Amengual i la Institució Pública Antoni M. Alcover.

Taula

 

Es va fer a l'Església Parroquial de Sencelles, coincidint amb la festa patronal de Santa Àgueda. A la presentació del llibre hi participaren el Sr. Jordi Llabrés, cronista oficial de Sencelles i investigador, el Sr. Joan Carles Verd, batle de Sencelles, Mn. Joan Pons, rector de Sencelles i president de la Fundació Mn. Bartomeu Oliver, la Sra. M. Magdalena Gelabert, gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover i investigadora, Mn. Francesc Vicens, prevere i transcriptor del Sermó publicat.

L'acte va incloure una visita guiada per l'exposició itinerant d'Antoni M. Alcover, a càrrec de M. Magdalena Gelabert. L'exposició estarà disponible a l'església parroquial de Sencelles fins al dia 21 de febrer.

 

Visita

A tall de cloenda dels actes de la Setmana Alcover 2016 es va realitzar la segona part de la Marató de rondalles. Des de primera hora del matí es contaren rondalles a la Institució Pública Antoni M. Alcover: des de les 9 fins a les 16.30 foren convidades les escoles de Manacor, i a partir de les 16.30 i fins a les 21 h diversos contadors narraren rondalles: N'Espardenyeta, Tres germans peresosos, Na Dent d'or, En Salom i es batle, Es missatget petit, La flor romanial, En Pere de sa xuia i Un festejador.

Acompanyaments musicals, interpretacions teatrals, lectures dramatitzades i escenografia varen omplir el casal de can Socorrat de música, color, olors, rialles i aplaudiments, en un acte que acosta una vegada més les rondalles mallorquines al poble, l'esperit del qual reflecteixen.

El passat dijous, a les 9.30 h, es va fer la primera part de la Marató de rondalles, que habitualment s'havia concentrat en un sol dia i a tall de cloenda. Es varen fer tres sessions: l'espectacle Les rondalles em fan créixer, a càrrec de Guillem Sansó i adreçat a un públic infantil (de 5 anys), es féu a les 9.30 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover i a les 12.30 h a la Biblioteca de Porto Cristo. És un espectacle que conta les rondalles de “N'Estel d'or” i “En Joanet cameta-curta”, amb acompanyament d'una guitarra. A les 11 h es va fer l'espectacle N'Alcover i les tres penyores. Antoni M. Alcover, una vida de rondalla, una representació teatral que narra de manera amena i propera la biografia d'Antoni M. Alcover i la seva passió per les lletres.

El passat dijous, a les 17.30 h, es va fer un taller d'instruments tradicionals, de castanyetes, a la Institució. El taller anà a càrrec d'Agnès Oliver Rosselló, i va ser coordinat per Bàrbara Duran, de l'Associació d'Amics de la Institució Pública Antoni M. Alcover.

inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444