capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat divendres dia 23 de desembre, a les 17 h, l'associació juvenil Xítxeros amb empenta va organitzar una ruta de microteatre en què es representaven tres espectacles basats en autors manacorins i interpretats per actors i actrius de la ciutat: a càrrec de Sebastià Adrover i Salvador Miralles, la primera proposta; d'Antoni Rosselló i Rosa Sunyer amb l'acompanyament musical d'Antònia Bassa, la segona proposta; i Joan Toni Sunyer, la tercera. Les representacions, d'uns 15 minuts cadascuna, varen tenir lloc a diferents indrets emblemàtics de Manacor: la Institució Alcover, Es Molí d'En Fraret i la Torre del Palau. La ruta es va tancar amb un concert de Carloscar a la Plaça de les Verdures.

 Públic sí

Xítxeros sí

El passat dijous dia 22 de desembre, a les 20 h, els germans Petra i Miquel Llull interpretaren Darrere el piano i la paraula, un concert de piano i veu en què, a través de les paraules que decoraven la sala, feren un itinerari musical ple d'emotivitat. Hi col·laboraren també Petra Riera, pianista i mare dels intèrprets; el també pianista Andreu Riera i Albert Rodríguez (tècnic de llum, de so i pianista), a més d'altres amics dels dos germans. Per cloure l'acte, tots els assistents cantaren amb Petra i Miquel Llull la cançó "Imagine", de John Lennon. 

Els doblers que es varen recaptar en aquest concert benèfic es destinaren a l'Associació Estel de Llevant.

 

cellerMiquel i PetraMirar

El passat dijous dia 21 de desembre, a les 12 h, un grup d'alumnes de 1r d'ESO del CC Sant Francesc, coordinat per la professora Catalina Pastor, va visitar la Institució Alcover. Guiats per Llucia Serra, varen aprofundir en la vida i l'obra d'Antoni M. Alcover, a la vegada que descobrien les activitats i organització de la Institució Pública Antoni M. Alcover. En acabar la visita, els obsequiàrem amb unitats didàctiques adaptades al primer cicle de secundària, per tal que consolidessin a l'aula els coneixements adquirits en la visita.

 

CC St Francesc

inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444