capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl dissabte 21 de novembre l'Associació d'Amics de la Institució va organitzar una visita guiada a la possessió de Santa Cirga. A les 10.30 h els assistents es varen trobar a l'estació de tren de Manacor, i varen arribar a la possessió a les 11 h. Allà, M. Magdalena Gelabert va fer una xerrada sobre la figura d'Antoni M. Alcover, tot mostrant-los l'indret on va néixer i créixer Mn. Alcover.

Sta_Cirga.jpgIMG_20151121_115513.jpg

El passat divendres, 20 de novembre a les 20 h, Josep Camprubí va acudir a la Institució per fer, a tall d'inauguració, una visita guiada per l'exposició “Màrius Torres: poeta, metge, músic. 1910- 1942”. Aquesta exposició, que es podrà visitar fins al 18 de desembre, repassa l'itinerari vital i poètic de Màrius Torres, tot presentant el seu món líric. Presenta una selecció de versos del poeta, il·lustrats amb imatges de la pintora Montserrat Gudiol.

 

DSCN2072.JPGDSCN2080.JPG

 

Tot seguit, la cantautora lleidatana Meritxell Gené va presentar en concert els seus dos darrers discs: “Així t'escau la melangia”, homenatge a Màrius Torres, i “Branques”, que musica 12 poetes d'arreu dels Països Catalans del segle XX.

DSCN2081.JPG

 

El passat divendres, 13 de novembre, es va celebrar a la Institució l'acte de lliurament del VIè premi Veu Lliure del PEN català. L'acte va obrir-se amb una visita guiada a càrrec de la gerent, M. Magdalena Gelabert. A continuació, es va projectar el documental We are journalists, presidit per Ahmad Jalali Farahani, guanyador del premi i director i guionista del film. Jalali és un periodista iranià que ha patit la persecució i l'exili per exercir la llibertat d'expressió i de premsa, i ha sabut reflectir, a partir d'aquest documental, la duresa i cruesa de la realitat iraniana de l'actualitat.

 

El documental es pot visualitzar en línia a l'enllaç: https://vimeo.com/ondemand/wearejournalists.

L'acte de lliurament es va cloure amb un refrigeri, deferència de Supermercats Hiper Centro.

Lliurament.JPG

 

 

PEN.JPG

 

 

inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444