capsalera

inici_alcover

Què és la Institució?

L'Ajuntament de Manacor, conscient de la grandesa d'Antoni M. Alcover i Sureda i de la seva obra, acordà crear una Institució Pública amb el seu nom que fos acte d'homenatge, mostra dels seus records, estímul d'estudi i ciència, manifestació d'afecte.

+informació


Què vol aconseguir?

La Institució té com a principals finalitats la conservació, reunió i aprofitament científic de tot el legat d'Antoni M. Alcover per una banda i per l'altra l'estudi, recerca, coneixença i promoció de la cultura popular de Mallorca.

+ informacióEl passat dijous 1 de desembre, a les 20 h, es va presentar a la Institució Alcover el llibre Llums de Tramuntana. Miquel Àngel Dora, fotògraf de natura, va introduir-ne l'autor, Marcos Molina (fotògraf de professió). Es tracta d'una edició de luxe, amb fotografies de la Serra de Tramuntana i amb textos en quatre llengües (català, castellà, anglès i alemany), que es vol acostar a la faceta natural de Mallorca més allunyada dels tòpics de sol i platja.

 

Llums_de_Tramuntana.JPG

El dissabte 26 de novembre a les 10.30 h, l'Associació d'Amics de la Institució Alcover, com l'any passat, va organitzar una visita a la possessió de Santa Cirga. Aquesta casa, on va néixer Antoni M. Alcover, esdevé un espai simbòlic i d'interès cultural que la Institució vol acostar a totes les persones interessades en la seva figura. La visita es va completar amb la rondalla "Es murterar del rei de França", que va contar Antoni Riera.

Toni Riera

 

El passat divendres dia 25 de novembre, a les 17 h, M. Magdalena Gelabert, gerent de la Institució Alcover, va donar una conferència a la Biblioteca de Son Fortesa, a Palma. Hi parlà d'Antoni M. Alcover, de la tasca de recol·lecció de les rondalles de l'Aplec i de la presència de la fantasia i la màgia que podem trobar a les rondalles mallorquines. Les conferències a diversos espais són també un mecanisme de difusió de la figura d'Antoni M. Alcover molt important.

Son Fortesa

inici_color1 inici_color2 inici_color3
inici_color4 inici_color5 inici_color6

logo_alcover

Carrer del Pare Andreu Fernàndez, núm. 12 · 07500 Manacor · Tel/Fax: 662 320 444